Danskernes rejselyst har ændret sig

Danskernes rejselyst har ændret sig

Historien viser, at danskernes foretrukne måder at rejse på har forandret sig henover bare de seneste ti år. Mens stadig flere og flere får det økonomiske råderum, der giver dem mulighed for at opleve verden udenfor deres egen baghave, så er det i dag på anderledes vis, end det førhen har været, at de mange danskere drager mod fremmede egne.

Danskere drømmer om eventyr

Der er en undersøgelse, der er udarbejdet af YouGov, som beskriver, at danskerne søger det nye og anderledes; og de tør i højere grad godt opsøge det på egen hånd. I undersøgelsen, svarer kun seks procent af de adspurgte, at de foretrækker “at rejse i grupper”. Altså vil danskerne i højere grad tilrettelægge deres ferier på egen hånd – uden at være forpligtet til at følge en rejseguide og et rejseprogram. 

At planlægge rejsen selv giver en individuel frihed, som over halvdelen af undersøgelsens adspurgte har svaret, at de prioriterer højt. Undersøgelsen røber også lidt om, hvad danskerne sætter næsen op efter, når de selv sammensætter deres drømmetur. 36 % synes nemlig, det er vigtigt at få markant anderledes oplevelser i form af nye kulturer og mennesker, mens yderligere 19 % gerne vil dyrke en interesse på rejsen, såsom sport eller kultur.

Nye rejseomstændigheder

At danskerne har flere penge mellem hænderne og mere blod på tanden for det store udland, gør at rejsemarkedet udvikles. I dag er det muligt at komme på hurtige, nemme og billige eventyr, når kabinekufferten pakkes og medbringes på simple og sjove weekendture med lavprisselskaber til Europas kulturelle og historiske perler. På denne side https://www.carriealong.dk/kufferter/kabine, finder du kabinekufferter, der gør netop sådanne eventyr overskuelige at pakke til.

YouGovs undersøgelse viser også, at denne fleksibilitet, der giver mulighed for spontanitet og rejser udenfor skoleferierne, er i høj kurs blandt danskerne. Ud af de adspurgte har 31 % svaret, at det i højere grad – i modsætning til tidligere – er vigtigt for dem, at der er fleksible datoer for afgang og hjemrejse ved udlandsrejser.