julen er lysenes tid

julen er lysenes tid

En af de mest fantastiske ting ved julen er de hyggelige julelys, der dukker op over det hele, så snart vi træder ind i december måned. Selvom december kan være både mørk og kold på samme tid, er alle de fine julelys gode lyspunkter på de meget mørke dage. Har du ikke allerede anskaffet dig nogle fine lyskæder til enten haven eller indenfor til hjemmet, er det på tide at komme i gang.

Har du planer om at dekorere dit hus eller havens træer og buske med flere forskellige lyskæder, bør du overveje, om du skal anskaffe dig julelys, der kræver en stikkontakt, eller om du i stedet vil satse på lyd, der er batteridrevne. Ved at placere sidstnævnte julelys i haven, undgår du at skulle stå og bakse med diverse stikdåser og lange forlængerledninger. Alt du skal gøre er at indstille den ofte indbyggede timer på lysene, hvorefter haven passer sig selv. På den måde er din julebelysning kun tændt, når du ønsker det, og det betyder, at du ikke behøver at gå frem og tilbage, hver gang du vil tænde eller slukke de hyggelige lys. Du kan eksempelvis finde både batteridrevne og de klassiske lyskæder her: Du finder eksempelvis olien på http://www.eloglys.dk/shop/sirius-julebelysning-167s1.html.     

Det kan også være, at du i stedet er interesseret i at pynte hjemmet op med diverse lys. Levende lyd er for eksempel meget populært omkring juletid. Dog er stearinlysene ikke kun hyggelige. De udsender nemlig farlig kemi, når de er tændt, og det betyder, at dit indeklima i virkeligheden bliver forringet af de ellers hyggelige lys. I stedet kan du vælge at finde alternativer, der til forveksling ligner de klassiske blok- og fyrfadslys. Det er nemlig sådan, at det nu er muligt at købe lys til dine lysestager, der kan tændes og slukkes efter behov. De meget avancerede af slagsen kan endda styres med en fjernbetjening. På den måde slipper du for at forurene din luft i hjemmet, uden du behøver at sige helt farvel til de hyggelige små lys i vinduet.