Mit eget øl

Mit eget øl

Det lyder måske ikke så nemt med bryg-selv-øl, men det er det faktisk. Det havde jeg ikke troet, da jeg selv gik i gang med det projekt, men jeg blev positivt overrasket. Jeg startede helt enkelt med at skaffe mig et bryganlæg og en pakke med det, der skulle til at brygge en pilsner. Og så fik jeg en masse hjælpe af både kundeservice, der hvor jeg købte det hele, og deres blogs. Jeg lærte rigtig meget om det at brygge selv, og jeg følte mig rigtig godt klædt på til det hele. Så nej, det er slet ikke så svært at lære at brygge øl.

Det smager rigtig godt

En ting er, at det noget, alle kan give sig i kast med. Noget andet er smagen. Det kom faktisk bag på mig, hvor godt mit eget øl blev. Jeg havde regnet med, at det ikke var noget særligt på nogen måde, men der måtte jeg lige standse op og klappe mig selv på skulderen. Det blev nemlig mere end bare godt, det bryg. Ret spændende at kunne lande den – og så på mit allerførste forsøg.

Det var faktisk så godt, at jeg var i tvivl, om jeg skulle gemme det hele til mig selv, eller jeg skulle prale til alle og lade dem smage. Jeg valgte det sidste, for ellers ville ingen nok tro på mig. Og jeg var ikke den eneste, der kunne lide mit bryg. Så nu skal jeg helt sikkert brygge masser af øl. Alle slags endda.

Start selv

Igen, det er overraskende nemt. Det er nemt at få godt brygudstyr og ingredienser. Som med alt andet, så betyder udstyret nemlig rigtig meget. Desuden tror jeg ikke, du kan finde bedre hjælp til at skabe det helt rigtige bryg end her. Med tålmodighed til nybegyndere som jeg.