Øl skal der til

Øl skal der til

Vi har altid haft familiens mest veldækkede frokostbord, for min kone er smørrebrødsjomfru, og det kan – og skal – man smage, siger hun. Så da jeg stoppede med mit arbejde for to år siden, så skulle man da også smage, at jeg havde været på et bryggeri i så mange år. Så jeg måtte i gang med at brygge noget øl i kælderen, så det var lige med at finde ud af, hvordan man så gjorde det.

Gode venners lag

For fem år siden stoppede min gode ven Jesper også, og han havde kastet sig over bryg selv øl. Han fortalte mig, at han faktisk handlede næsten alt det, han brugte til sit øl, hos en enkelt leverandør, for det var klart dem, der havde den bedste service, de bedste remedier og klart de bedste råvarer, som han overhovedet kunne finde.

Den service, de har, fik jeg selv at mærke, da jeg ringede til dem for at få hjælp til, hvad jeg skulle bruge for at få den bedste start på mit nye liv som brygmester.

Råd og vejledning

De var så gode til at vejlede mig og så passionerede omkring ølbrygning, at jeg blev helt overvældet, men fik alligevel sammen med dem placeret den ordre, som jeg skulle have for at komme i gang. Det indbefattede bryganlæg med mere.

Jeg blev dog noget overrasket, da de allerede efter nogle ganske få arbejdsdage leverede det hele. Jeg havde regnet med, at der minimum ville gå et par uger, men nej, det holder de sig ikke til, for de har service, hurtig levering, god kvalitet på alt i deres sortiment. Det er, som om de vil udkonkurrere alle på deres vej med det samme, men skønt som kunde hos dem, at de aldrig går på kompromis. Det er noget, som vi alle burde stræbe efter.