Skydedøre til mange rum

Skydedøre til mange rum

Hvordan laver man en flot entré som person på vej ind i et lokale?

Man skubber dørene til side på skydedørene, så man kan høre den velkendte “swush”-lyd fra hjulene på dørene, mens de går til hver sin side, imens man spreder armene væk fra sig, i takt med at man rykker dørene væk fra hinanden.

Det kan simpelthen ikke gøres flottere.

Men derfor er der mange andre grunde til at indføre skydedøre i et hjem.

Skydedøre kan laves i mange forskellige udformninger, hvor man blandt andet ser, at dørene kan være af den mere tunge og massive art, der næsten i sig selv virker isolerende. Det kan være lidt af et tungt parti at skubbe til side.

Men skydedørene kan også indføres som mere lette partier, der næsten i sig selv glider til side ved det mindste skub.

Skydedøre kan også laves som nogle, hvor den ene dør skyder over den anden, eller de kan åbnes op på midten som beskrevet i ovenstående eksempel.

På håndtagsfronten kan man få dem, hvor der er klassiske håndtag, man skal trykke ned for at åbne dørene for at kunne skubbe dem til side. Man kan også få dem, hvor man indfører et par fingre i et hulrum og skubber dem til side. Her kan de være udført med en låsemekanisme, man skal slå fra, før man kan åbne døren.

Man kan også få skydedøre, hvor der er indsat glas til at kigge igennem. Det giver en fornemmelse af mere rum i omgivelserne end lukkethed.

I relation til åbenhed og isolation kan man både vælge at bruge skydedøre til overgang mellem forskellige rum i en bolig, men man kan også bruge dem som overgang til, når man vil udenfor på for eksempel terrassen.

Det endvidere smarte ved skydedøre er, at de ikke fylder så meget som almindelige døre, når de er åbnet, hvorfor de ikke optager så meget plads, og derfor foretrækker en del ejere af disse skydedøre at holde dem åbne og så eventuelt bruge dem til afskærmning, når der er brug for rumopdeling.