Tre måder at vedligeholde sit skæg på

Tre måder at vedligeholde sit skæg på

Skægpleje er faktisk meget ligesom hårpleje. Der findes mange produkter til at holde håret stærkt og nydeligt, det er mere end tilladt at redde det, ligesom at der også er produkter til at style og ’sætte’ håret – uanset om det sidder på toppen af hovedet eller i ansigtet. Fælles er det således for både hår og skæg at det skal plejes, for at det kan holdes nydeligt og moderne. Derfor, så kommer her tre bud på, hvordan du kan vedligeholde og/eller style dit skæg. Udover disse tre forslag kan du i øvrigt besøge denne blog om skægpleje, men også om hårprodukter og hårfarve for mere inspiration og viden.

 

En skægolie holder lugten væk og plejer huden

Der er mere end én problemstilling, når man skal holde sit skæg rent og fint. En af disse, som alle mænd med skæg nok har oplevet, er, hvordan skægget meget nemt kan samle lugte til sig, som er ganske generende. Dette kan du dog heldigvis komme til livs med en god skægolie. Moderne skægolier er nemlig parfumerende – uden at det er for meget – hvilket fjerner lugten og giver en maskulin duft til dit ansigt. Det er klart en god idé at bruge, også selvom en uvelkommen lugt i skægget ikke er noget du selv ligger mærke til.

 

Udover lugt i skægget, så er skægolier også gode til at tilføre næring og fugt til både dit skæg og huden inden under. Det er ligeledes en nødvendighed, især hvis du savner at dit skæg står mere maskulint og friskt.

 

Husk kam og kniv til hårene

De mange små hår er naturligvis hvad, der udgør skægget. Det er med at holde styr på disse, for at skægget kan fremstå nydeligt og ordenligt. Her kommer du længst med en skægkam, som er udviklet specielt til at redde i et skæg. Ligeledes, så er det anbefalelsesværdigt at bruge en smule tid med en kniv, især hvis du ikke jævnligt gør brug af en faktisk barber. Med kam og kniv kan du nemlig ordne skægget, ligesom at du kan fange de vildfarne hår, som er groet over skæglinjen eller lignende. Det er med til at gøre skægget ordentligt og mere maskulint.

 

Style dit skæg med skægvoks

Tror du at en cykelstyrs-overskæg er noget, som vokser ud på den måde af sig selv? Eller har du aldrig rigtig overvejet det? Sandheden er, at man typisk bruger skægvokse, som er udviklet specielt til skæg. Med disse vokse kan du style og sætte dit skæg, mere præcist dit overskæg, således at det får det helt personligt og unikke udtryk, som du ønsker dit skæg skal give dig.